Visserij; zoveel meer dan vissen!

De visserij is tegenwoordig veel meer dan een ambacht. De sector heeft zich ontwikkeld tot een moderne bedrijfstak en door toepassing van moderne technieken en technologieën aan boord van de schepen wordt er tegenwoordig op zeer duurzame wijze gevist. De verschillende bedrijven uit de sector willen graag laten zien wat er allemaal mogelijk is als je bij hen komt werken als lasser, timmervrouw, elektromonteur, scheepsbouwer, ICT-er of metaalbewerker.

Of gaat je bloed sneller stromen als je denkt en droomt over een leven aan boord van een viskotter? Stroomt er zeewater door je aderen in plaats van bloed? Neem dan gerust een kijkje op de verschillende kotters, laat je alles vertellen over het leven op zee en help mee de vis te sorteren.

Doe dus niet je nieuwste kleren aan, haal stevige schoenen uit de kast en steek de handen uit de mouwen. Speciaal voor de jeugd van 10 tot 14 jaar is er op de Binnenhaven en in de Visserijschool van alles te doen. Je kunt een sleutelhanger maken met een pers, een bootje timmeren, het lampje aan het branden krijgen bij elektrotechniek of een stuk metaal bewerken. Of vind je programmeren leuk en wil je werken in de ICT? Kom dan langs bij de vaarsimulator in 1 van de klaslokalen. Liever een leven op zee? In de Visserijschool vertellen docenten van het STC je alles over de opleidingen die je bij hen kunt volgen.

Kom en ontdek de wereld van de visserij; het is zoveel meer dan vissen!

Download hieronder het werkboek Visserij & Techniek, maak kennis met verschillende bedrijven uit de visserijsector, lees meer over visserijberoepen en ontdek welke activiteiten op 7 juli georganiseerd worden.