Kijk mam een zeehond! En ik mag hem voeren!  

In het echt kan dat niet want een zeehond is een roofdier. Hij jaagt in de zee op vis, heeft hele scherpe tanden en heel veel kracht in z’n kaken. Een prachtig dier dat in grote getale te vinden is in en om de Kop van Goeree. Soms raakt een zeehond dan zijn moeder kwijt in de drukte. Of hij wordt ziek en spoelt aan. Bij Aseal worden deze zeehonden opgevangen en als ze weer groot en sterk zijn dan gaan ze terug naar zee. Aseal laat je graag zien hoe een zeehond dan wordt gevoerd en je kunt het zelf ook proberen. Natuurlijk niet op een echte maar wel bij een bijna echte! En je kunt een stoere foto maken boven op de kist waarin ze worden vervoerd. Of je laten schmincken als zeehondje. Dan wel de rest van de dag vis eten he!

Heb je wel even genoeg van al dat zitten in de kinderwagen en slenteren met papa en mama? Doe dan je schoenen uit en spring alles weer los! Speciaal voor de kleintjes staat er een groot springkussen op het grasveld bij de Visserijschool. En terwijl mama een garnaal leert pellen en papa toekijkt bij het roken van de paling maak jij van een oesterschelp een prachtig kadootje met glitters wat je mooi verpak mee naar huis mag nemen. Gauw verstoppen onder je bed tot mama jarig is!

Ook heel leuk voor klein en groot zijn de kotters op schaal. Een modelbouwvereniging heeft een groot bassin gevuld waarin “hun” kotters zullen rondvaren. Vergeet vooral geen kijkje te komen nemen.