Datum en plaats

Vlaggetjesdag wordt gehouden op zaterdag 7 juli2018 van 10.30 tot 17.30 uur in de Binnenhaven van Stellendam.


Tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens Vlaggetjesdag

Om de veiligheid van bezoekers tijdens Vlaggetjesdag te waarborgen, treft de gemeente Goeree-Overflakkee enkele verkeersmaatregelen. Zo zijn de afrit Havens Stellendam (N57 vanuit Hellevoetsluis) en de Zuiderdiepstraatweg in Stellendam op zaterdag 7 juli van 08.00 tot 18.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers en wandelaars kunnen wel gewoon gebruik maken van de Zuiderdiepstraatweg. Verkeer wordt via bebording en door verkeersregelaars omgeleid. De bushaltes Zwembad en Vissershaven komen vanwege de afsluiting tijdelijk te vervallen. De Zuiderdiepstraatweg blijft tijdens de afsluiting wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer en de hulpdiensten. De gemeente informeert direct betrokkenen over de tijdelijke verkeersmaatregelen. Als gevolg van de maatregelen ontstaat mogelijk enige verkeershinder. De gemeente vraagt hier begrip voor.

Parkeren

Rondom het evenemententerrein van Vlaggetjesdag zijn parkeerterreinen ingericht waar u gratis kunt parkeren. Volgt u bij aankomst de borden en de aanwijzingen op van de parkeerwachten. Zij leiden u zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde parkeerterrein. Voor minder-validen zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wenst u hier gebruik van te maken, neemt u dan vooraf even contact op met de organisatie middels het contactformulier.

Voor alle duidelijkheid maken wij u erop attent dat het niet is toegestaan te parkeren in de berm of op de openbare weg. Er zal streng gecontroleerd en geverbaliseerd worden die dag. Vanaf de parkeerterreinen wordt met borden “wandelroute” op veilige wijze de weg naar het evenemententerrein aan het binnenterrein aangegeven.

Fiets

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om met de fiets te komen. Uw fiets kunt u stallen tegen de speciaal hiervoor geplaatste hekken.

Openbaar vervoer

Om veiligheidsredenen is de bushalte Stellendam Vissershaven tijdens Vlaggetjesdag niet in gebruik. De dichtsbijzijnde bushalte is Stellendam Busstation (bereikbaar met de bus van Connexxion lijn 104). Voor bezoekers die met OV naar Vlaggetjesdag reizen is pendelvervoer beschikbaar tussen Stellendam Busstation en het haventerrein. De pendelbus heeft geen vaste vertrektijden maar zal zoveel mogelijk inspelen op de aankomsttijden van Connexxion lijn 104. Meer informatie over de lijndienst vindt u op de website van Connexxion.

Te voet van Stellendam Busstation naar de binnenhaven? Het evenement bevindt zich vanaf de bushalte op 25 minuten loopafstand (1,9 km).

In stijl afreizen naar Stellendam? Neem de Waterbus! Haringvliet Expeditie is een jaarlijks terugkerende vaartocht in het Haringvliet met Waterbus en één van de acht haltes is Stellendam. Tickets zijn enkel online te boeken via de website van de Waterbus.

EHBO

Op het terrein zijn EHBO en hulpdiensten aanwezig. In de Visserijschool is een EHBO-post ingericht waar u terecht kunt voor medische verzorging. In geval van een calamiteit kunt u zich wenden tot 1 van de EHBO'ers die over het gehele terrein rondlopen. Zij zijn duidelijk herkenbaar aan hun vest. Gedurende de Vlootschouw is op een aantal schepen een EHBO'er aanwezig en via de bemanning kan een beroep worden gedaan op de arts welke zal meevaren aan boord van de KRNM die de vaartocht begeleidt.