Wekelijks brengt de Goereese vloot de Stellendamse toppers aan land. Tong, schol, rode mul, poon, inktvis, garnalen; heerlijke vis van topkwaliteit. Zet je tanden in die krokant gebakken schol, voortreffelijk bereid door de mannen en vrouwen van Goeree. Zij weten hoe je die het beste bakt en staan voor u klaar! 

En heeft u wel eens scholkibbeling geproefd? In 2006 is deze bijzondere en zeer smakelijke kibbeling door Gebr. Sperling speciaal voor Vlaggetjesdag gemaakt. Inmiddels is het een traditie geworden;  tijdens een Vlaggetjesdag in Stellendam trakteren de vissers van Zuidwest u op kibbeling gemaakt van hun schol.

Vis is een makkelijk product en op zoveel manieren te bereiden. Kom bij de 15 verschillende foodtrucks culinaire hoogstandjes uit te proberen. Vis-op-andere-manier-bereid of vis-uit-een-andere-cultuur met bijvoorbeeld Aziatische smaken. Het aanbod van de foodtrucks is zo ruim dat er voor ieder wat wils bijzit. Bovendien hangt er een vrolijke zomerse festivalsfeer op het terrein. Het eten kan relaxt direct aan op de kade worden opgegeten, met zicht op de prachtig versierde kotters en op de achtergrond de gezellige shantykoren. Kom ook proeven en genieten! 

Maar de zee biedt meer dan vis. Hoe smaakt zeewier eigenlijk, hoe wordt het verbouwd en hoe maak ik het klaar? Yourwell is een groothandel in zeewierproducten en kan u er alles over vertellen, u mag hun producten proeven en u laten overtuigen van dit Superfood.
En natuurlijk worden de schaal- en schelpdieren niet vergeten. Vanuit zijn eigen mobiele keuken bereidt Pim van Engelenburg mosselen voor u. Hij vertelt u het verhaal van de mossel; van zaadje tot het heerlijke gerecht dat hij aan het bereiden is. En u begrijpt het al, wat geproefd kan worden!
Oesters zijn een bijzonder product. Ze zijn gezond en zouden goed voor de liefde zijn. Maar bovenal zijn ze lekker, de unieke ziltige smaak heeft weinig toevoeging nodig. De Oestermevrouw kan u alles vertellen over de Zeeuwse Oesters.

Vis bereiden is niet moeilijk, maar vindt u vis fileren wel moeilijk? Volg dan een workshop vis fileren. De Visserijschool beschikt over een goed uitgeruste fileerruimte waar Visspecialist Nico Waasdorp u de kneepjes van het vak bijbrengt. De vistafel met daarop alle mooie vis die de Goereese vloot vangt wordt langzaam weg gefileerd, dus kom op tijd naar de Visserijschool.