SHANTYFESTIVAL

Zaterdag 7 juli 2018  laten de shantykoren Bravour uit Woerden, De IJsselmannen uit Ouderkerk aan de IJssel en Op Volle Kracht uit Goeree-Overflakkee hun zeemansliederen horen tijdens Vlaggetjesdag Stellendam. Voor de 4emaal is Op Volle Kracht uitgenodigd door United Fish Auctions om het  shantyfestival  te organiseren. Speciaal is dat Op Volle Kracht dit jaar haar 15-jarig bestaan viert. Blij zijn we dan ook de kwalitatief sterke koren Bravour en IJsselmannen te hebben gecontracteerd. Tussen 12.00-17.00 uur zijn de drie koren afwisselend met  een uitgebreid, eigen repertoire te beluisteren in de Deltahaven  van Stellendam. Er wordt in verschillende talen gezongen! Ter afsluiting is er om 17.00 uur een samenzang van de drie koren.

Bravour

Koor Bravour is in april 2001 ontstaan uit een groep enthousiaste zangers uit Woerden en omstreken. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot circa 40 zangers en 6 muzikanten. Onder leiding van dirigent Yolanda Brouwer zijn zij gegroeid naar een geliefd koor, met vele optredens. De meeste in het Groene Hart, maar ook ver daarbuiten. Het repertoire bestaat vanzelfsprekend uit vele zeeman -en shantyliederen,  maar: ook andere genres worden niet geschuwd. Elke donderdagavond wordt er in de kantine van ‘Verweij Houttechniek’ druk gerepeteerd om het niveau te doen stijgen. Daarnaast  is er ook plaats voor gezelligheid en plezier. Dit jaar deden ze – 17 februari 2018-  mee aan het Nederlandse Koorfestival om de titel “Beste koor van Utrecht”. Zij wonnen de publieksprijs en de juryprijs. 

De IJsselmannen

De IJsselmannen is een van de grotere koren van ons land en het repertoire bestaat uit ongeveer 140 zeemansliederen , zowel nationaal als internationaal georiënteerd. De IJsselmannen staan bekend om hun plezier in het zingen, hun gevarieerde repertoire en de interactie tussen koor en publiek. Prijzen werden gewonnen bij nationale festivals. Meestal wordt opgetreden met een bemanning van ongeveer 45 a 50 koorleden. Gastoptredens waren er in België, Noorwegen, Tsjechië en Duitsland. In de loop der jaren zijn 7 CD’s  uitgebracht. De volgende CD ( de 8e  ) zal in juni 2018 worden gelanceerd.

Op Volle Kracht

Regelmatig is OVK te zien op festivals. Spijkenisse, Veere, Zoutelande en niet te vergeten op de Wereldhavendagen te Rotterdam. Evenementen waar “Op Volle Kracht” al  enkele jaren een vaste en welkome  gast is.  “Een krachtig, voluit zingend en verstaanbaar koor met een afwisselend repertoire” zijn de complimenten  welke het koor veelal te horen krijgt. Nederlandstalige, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige liedjes zorgen voor een divers repertoire. Arrangementen worden gemaakt door dirigent Ton Warmenhoven. Inmiddels zijn drie cd’s van Op Volle Kracht verschenen.