Vlootschouw op het  Haringvliet

Een van de hoogtepunten van de dag is de Vlootschouw. Onder aanvoering van het Vlaggenschip, de GO23 van de familie De Vogel, zal de Goereese vloot om 14.30 uur uitvaren voor een tocht over het Haringvliet. Tijdens de tocht zal de Vlootadmiraal vanaf het Vlaggenschip de Vlootschouw afnemen. Publiek is van harte welkom om mee te varen. Indien  u dit vanaf een kotter wenst mee te maken, komt u dan zeer tijdig aan boord, want de ruimte is beperkt. Deelname aan de Vlootschouw is gratis, maar een klein gebaar in het KRNM-scheepje aan boord wordt bijzonder op prijs gesteld. De opbrengst gaat naar de KNRM, een organisatie die zich dagelijks inzet voor de veiligheid in en op het water.

Blijft u liever met de benen op de vaste wal? Het is minstens zo indrukwekkend schouwspel om de prachtig versierde kotters te zien uitvaren en de scheepshoorns te horen als zij het Vlaggenschip passeren.  

Of kiest u voor een spectaculaire benadering? Stapt u dan in de helikopter om het schouwspel van bovenaf te bewonderen. Vluchten vertrekken vanaf een grasveld aan de buitenzijde van het terrein.

Ook is het mogelijk om aan boord van een RIB te gaan en met hoge snelheid langs de schepen te varen. Overigens kunt u deze ervaringen ook op een ander tijdstip van de dag beleven want zowel de helikopter als de RIB’s zijn de gehele dag operationeel.